Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А бе тия дето карат на газ, смятат ли бензина в разхода...?....или по стар български обичай, лятото палим директно на газ, а зимата поливаме изпарителя с вряла вода, за да запалим, защото през лятото сме преебали бензиновата помпа....))...просто риторичен въпрос...
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Зависи как се кара и как е настроена газовата.

Аз онзи ден по обяд запалих директно на газ, вънка жега, колата напечена, над 36 градуса пали директно на газ.
      Отидох до софия, карах градско, върнах се, 560 километра* съм минал само на газ, без капка бензин.
      Зимата обръща за 600 метра на първа-втора и едно кръстовище със стоп. Я има 100-200 грама, я не.

И веднъж като загрее, ако имаш всички кори под и над мотора, цял ден палиш на газ вече, не може да изстине.
      Като махна долната кора и изстива доста по-бързо мотора.

П.с. 52 лева съм дал за 560 километра. 86 градско, останалите извън.
      156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Зависи как се кара и как е настроена газовата.

Аз онзи ден по обяд запалих директно на газ, вънка жега, колата напечена, над 36 градуса пали директно на газ.
        Отидох до софия, карах градско, върнах се, 560 километра* съм минал само на газ, без капка бензин.
        Зимата обръща за 600 метра на първа-втора и едно кръстовище със стоп. Я има 100-200 грама, я не.

И веднъж като загрее, ако имаш всички кори под и над мотора, цял ден палиш на газ вече, не може да изстине.
        Като махна долната кора и изстива доста по-бързо мотора.

П.с. 52 лева съм дал за 560 километра. 86 градско, останалите извън.
        Нека газаджиите се изкажат по твоя въпрос, аз не го приемам това.....карам служебна кола на газ.....имаше проблем...след като запаля и тръгна веднага превключваше на газ....ами колата не вървеше като хората докато не загрее малко.....отидох на газаджия.....промени настройките.....и сега е в ред....

Comment

• Не знам как върви студена, никога не съм я натискал преди да се надигне стрелката поне малко над 50 градуса. Което става за 3-4 минути през лятото. До тогава карам леко. (до 2000-2500 оборота).

След това вече си върви идеално.
          156 2.0TS

Comment

Не знам как върви студена, никога не съм я натискал преди да се надигне стрелката поне малко над 50 градуса. Което става за 3-4 минути през лятото. До тогава карам леко. (до 2000-2500 оборота).

След това вече си върви идеално.
            Исках да кажа, че газта не се втечнява като хората и мотора не работи добре....има леко прекъсване....не говоря за юркане на студено....

Comment

• Сигурно искаш да кажеш - "не се изпарява добре"

Никога не паля на газ. Обръща на газ при 40 гр. и няма никакви ядове с вървежа.

За разхода на бензин - с около 10 л. минавам 1К. - грубата сметка е около 0,5 л бензин на студен старт (осреднено за година).
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:14.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Зависи в какво отношение са смесени пропана и бутана , но общо взето е прието, че тая смес се изпарява при температури от 26 градуса нагоре.
                156 2.0TS

Comment

• алфа 147 тс (само че с 1.8 ) газ и бенз
                  веднъж в месеца слагам 20лв бенз и само на газ се кара
                  градско 12/100 (гр.Сливен)
                  извън града при 120км/ч 7.5-8/100 (зависи има ли байри хаха )
                  другата ми 147 ЖТД 115 8в само градско с 20 лв нафта минавам 105км (на 2.10 заредено)
                  извън града само по борд съм я засичал 5-5.5/100 скорост 130до 150

и двете са с 15ки -185х65
                  Last edited by reapersl; d.m.y г., 11:43.

Comment

• 147 JTD 8v

София - градско средно 7-8 л./100 последно като зареждах изкарах 7.6л./100
                    Извънградско - магистрала/първокласен път 5-7.5л./100
                    последно като зареждах с каране 120-160 - 6.3л./100
                    Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

• Моята е 156 SW 1,9 jtd 140 кс.

Тази седмица като пътувах за морето на два пъти я засичах с пълен резервоар и резултата е следният.

Трима човека и багаж, каране само по магистрала на темпомат с 130 км. и на климатик. Разход и при двете засичания 6,5 л. и 6,7 л. а по бордовият компютър изписва 4.7 л.

Вярвам на резервоара а не на бордовият компютър.

Мисля че разхода е нормален за такова каране и условия.
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
                      EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Зависи в какво отношение са смесени пропана и бутана , но общо взето е прието, че тая смес се изпарява при температури от 26 градуса нагоре.
                        Задължително се пали на бензин и се кара докато загрее поне на 50 градуса,после се прехвърля на газ,и преди да се загаси,пак трябва да се прехвърли на бензин.Така е по добре за бензиновите компоненти.

Comment

• Много е относително това.
                          Следил съм температурите на газовата рейка, на изпарителя (през софтуера на газовата) и на уреда на таблото . Разминават се с по 10 градуса в определени моменти.
                          156 2.0TS

Comment

Зависи в какво отношение са смесени пропана и бутана , но общо взето е прието, че тая смес се изпарява при температури от 26 градуса нагоре.
                            Няма такъв филм,пропан-бутанът се "изпарява" и при 2.6 градуса без проблем,само че по-бавно.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                            X